Havanna

havana

Toplozračni kamin Havanna je trenutno najbolj prodajan model znamke Nordpeis. Kamin Havanna  Norveškega proizvajalca Nordpeis odlikuje kakovost, design in čisto izgorevanje. Ker ima Kamin Havanna  samo 480 x 480 mm bo v vašem prostoru zavzel zelo malo prostora. Kamin Havanna lahko postavite tako v manjši kot tudi v večji prostor,   v kot ali ob ravno steno. S svojo edinstveno obliko je s kaminom Havanna podjetje Nordpeis upoštevalo vse sodobne smernice oblikovanja. Pri kaminu Havanna lahko izberete dodatno nišo za drva in stekleno talno zaščito.

Pri kaminu Havanna je vgrajen  kaminski vložek N 31V v črni barvi. Kaminski vložek N 31V ima notranjo oblogo kurišča iz Termott plošč, katere poskrbijo, da kamin Havanna oddaja toploto še več ur. Kurišče N 31 V je v celoti izdelano iz kotlovske pločevine in ima zato dolgo življenjsko dobo. Kurišča NORDPEIS so izdelana po najnovejših tehničnih standardih in omogočajo priklop zunanjega dovoda zraka. Primerna so za klasične kot tudi za nizkoenergijske objekte.

PRIPOROČILO:

Za kvalitetno in čim bolj čisto izgorevanje sta potrebna dva najbolj pomembna dejavnika-kisik in kurjava – drva. Poznamo drva različnih vrst in energijskih vrednosti. Še vedno so za kurjenje v kaminih po začetnem nalaganju z lažjimi vrstami lesa (breza , oreh, gaber,…)najboljša bukova drva, saj je njihova žerjavica najmočnejša. Zelo pomemben dejavnik pri kurjenju z drvmi je njihova vlažnost, ki naj bi bila med 15 in 18 %. Drva naj bi se začela uporabljati drugo sezono medtem, ko so prvo leto  primerno skladiščena. Pri slabi in  preveč vlažni kurjavi lahko pride celo do zamašitve dimnika, kar lahko pripelje do hujših posledic. 

Podjetje  Nordpeis zagotavlja odlično kvaliteto svojih kaminov saj imajo kamini kar 5 let garancije.

 

Tehnični podatki

Povpraševanje

Galerija slik