Zgodovina

Natisni E-naslov

Nordpeis je leta 1984 ustanovil gospod Morten Henriksen. G. Henriksen je bil specialist za notranje izgorevanje. Želel je izdelati kamine po svoji zasnovi in ga ponuditi številnim Norvežanom po zelo ugodnih cenah. Kamine, ki so bili prvotno oblikovani iz enostavnih kurišč - vložkov so bili takrat na voljo samo na Norveškem trgu kjer so se prodajali kot samostojni kamini pri poklicnih prodajalcih.

Koncept in oblikovanje Nordpeis kaminov sta se izkazala za velik uspeh. Po nekaj letih se beleži znatna rast prodaje na Norveškem in v poznejših drugih evropskih državah. Takrat je prišel čas, da se razvije tudi kaminski vložek. Vložki, ki so bili na voljo na Norveškem trgu so bili tradicionalno izdelani iz litega železa. Nov koncept čistega izgorevanja je dal zanimive izzive v razvoju prihodnjih kurišč z izgorevalnimi komorami.

Nordpeis tesno sodeluje z SINTEF NBL (Norwegian Research Laboratory Fire) in Norveškim raziskovalnim inštitutom za razvoj tehnologije čistejšega izgorevanja, kateri postavljajo nove Norveške zahteve. Pomemben kriterij je bil razviti komercialno dobre izdelke, z dobrim izgorevanjem in dosego lažjih in čistejših oblik izgorelih plinov. To so izdelki, katere lahko kupcem poleg odličnih tehničnih lastnosti, ponudijo čudovit pogled skozi steklo na ogenj.

Nordpeis se je osredotočil na veliko izbiro kaminov in peči z čistim izgorevanjem tudi zunaj Norveške. Da uvede Norveško tehnologijo izgorevanja ter zasnovo v druge države v Evropi si šteje kot zadovoljstvo in cilj. Ponosni smo, da smo v letu 2011 prodali več kot polovico kaminov (obloge + vložki ) kateri se prodajajo na Norveškem. Nordpeis je svoj asortiman razširil tudi na peči in dimnike v različnih velikostih in materialih.

Nordpeis bo tudi v prihodnje razvijal in širil Norveški model projektiranja, inženiringa in tehnično odličnost izgorevanja v Evropi in svetu.

Nordpeis je danes podružnica NIBE Industrier, ki vključno s prodajo kaminov v Evropi ustvari za več kot 1 milijardo NOK letno.

Podatki podjetja

Marjeta Huško s.p.
Pot v dolino 19
1261 Ljubljana -Dobrunje
Matična številka: 3982343000
ID za DDV: SI11168854
TEL/FAX: 01 542 94 16
GSM: 041 822 022 ali 041 708 496

Plačilo na obroke

kreditne kartice

Cenjene stranke obveščamo, da smo z 1.1.2016 uvedli različne možnosti plačila in sicer:
Možnost plačila s karticami BA, Maestro, Visa, Diners in American Exspress;
Možnost plačila na obroke: Diners do 24 obrokov, American Express možno plačilo na 3, 6, ali 12 obrokov.

Close Panel

Member Login